zaterdag 1 november 2014

Drama: Scèneplan

Hallo, daar ben ik weer.

Deze keer de beurt aan Drama.

Voor Drama moest ik een scèneplan schrijven aan de hand van een door mijzelf gekozen boek dat te maken moest hebben met het Kinderboekenweek thema 'FEEST'.

Mijn inspiratie:




















Eerst een kleine samenvatting over het boek:
Kikker is vrolijk, want hij is jarig. Maar denken de vriendjes van Kikker dar wel aan? Een feestje zonder vriendjes is geen feestje. Het lijkt wel alsof ze hem vergeten zijn!
Maar ze zijn hem helemaal niet vergeten. Ze hebben een feestje voor Kikker georganiseerd.
Maar dat mag Kikker natuurlijk niet weten, dus ze doen net alsof ze niet weten dat hij jarig is.

The phrase that pays: echte vrienden zullen je nooit laten zitten, zeker niet op een belangrijke dag als je verjaardag.

Droom: kikker wil heel graag dat zijn vrienden op zijn verjaardag komen, maar het lijkt wel alsof ze zijn verjaardag vergeten zijn.

Dans: Bij een feestje wordt vanzelfsprekend gedanst.

Theatrale presentatie op muziek:
Vessie zorgt voor een extra groot feest.
Kikker is jarig… jij helpt Varken, Eend en Haas mee een surprise party voor Kikker te organiseren. Maar waar is Kikker? Als je de sporen op de grond volgt ga je op zoek naar Kikker.  Spring net als Kikker op de stenen of op de tekeningen op de grond. Zoek de sporen van Kikker en zoek vissen en vogels, die hebben hem misschien gezien. Lees onderweg de Kikkerboekjes of maak met mooie letters een woord of wens voor Kikker. Ook kun je Kikker een mooie verjaardagbrief schrijven. Die mag je bij de deur hangen voor Kikker of meenemen. Help Varken met het bakken van heerlijke taarten, koekjes en het verzinnen en maken gezond lekkers. Speel met de kopjes, bordjes, geprinte stukken taart en andere heerlijkheden. Tel hoeveel ingrediënten en taarten je nodig hebt om straks met iedereen straks feest te vieren. Maak bloemversieringen voor Kikker of een verjaardagsslinger. Op het pad kom je langs het water. Hier kun je praten, zwemmen en spelen met de vissen. Je komt langs vogels. Leer de vogels vliegen en kun je dat zelf ook? Je kunt het bos mee helpen bouwen en versieren met wensblaadjes voor Kikker. Je kunt je er goed verstoppen. En verstoppertje spelen. Maar waar is Kikker toch?


 Scene: Varken, Eend en Haas zorgen voor een extra grote suprise party. Daar hoort natuurlijk heel veel bij. Een van de leerlingen speelt Varken en twee andere leerlingen spelen de Eend en Haas. De rest van de leerlingen zijn de figuranten. Op muziek moeten de leerlingen de scene uitbeelden. Wanneer de muziek stop wordt gezet moet elke leerling bevriezen. Hierbij blijven zij staan in de laatste houding die zij aangenomen hebben toen de muziek stopgezet werd (non-verbaal).











Geen opmerkingen:

Een reactie posten